Usein kysyttyä

Asunnon vaihto

Muutamme Kerimäen Vuokratalot Oy:n asunnosta toiseen saman vuokranantajan asuntoon, jossa on samansuuruinen vakuusmaksu kuin vanhassa asunnossa. Pitääkö meidän siinä tapauksessa maksaa vakuusmaksu uudelleen toiseen asuntoon, vaikka vanha vakuus on maksettuna?

Vakuus on asuntokohtainen eli pääsääntöisesti muuttaessa uuteen asuntoon on maksettava uusi vakuusmaksu. Vanha vakuus palautetaan huoneistotarkistuksen jälkeen, viimeistään 2 kk kuluessa vuokrasopimuksen päättymisestä.

Vuokrasopimus päättyy sunnuntaina,milloin avaimet täytyy palauttaa !

Avaimet täytyy palauttaa sopimuksen päättymispäivänä joko Kerimäen yhteispalveluun tai Savonlinnan asuntopalveluun lukolliseen postilaatikkoon

Irtisanominen

Voiko vuokrasuhdetta jatkaa jos on yhden kuun vuokrarästi. Saako sen sovittua?

Vuokrasopimuksen uusimisen perusteena on aikaisempien vuokrien maksaminen. Henkilökohtainen yhteydenotto vuokranvalvontaan puh. 050 358 8101

Miten ja milloin irtisanon vuokrasopimukseni?

Vuokra-asunto on aina irtisanottava kirjallisesti. Irtisanomisaika on yksi täysi kalenterikuukausi; irtisanomisaika lasketaan alkavaksi sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jona irtisanominen on suoritettu. (Esimerkiksi kesäkuun 20. päivänä irtisanotun asunnon osalta vuokravastuu päättyy heinäkuun viimeinen päivä.)
Tee irtisanominen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa muuttosi varmistuttua. Näin meille jää aikaa löytää huoneistoosi uusi asukas, joka voi olla valmis ottamaan asunnon vastaan jo aikaisemmin. Tällöin myös vuokravastuusi päättyy vastaavasti aikaisemmin.

Irtisanomislomake löytyy kohdasta lomakkeet, täytä ja lähetä postitse Savonlinnan Asuntopalveluun tai toimita se henkilökohtaisesti.

Muut

Onko mitään mahdollisuutta saada asuntoa teiltä jos on jäänyt joskus maksamattomia vuokria teille tai luottotiedot ovat menneet?

Näissä asioissa kannattaa ottaa yhteyttä vuokranvalvontaan puh: 050 358 8101. Asiankäsittelyyn vaikuttaa mm. velan määrä ja ajanjakso, jolta on velka kertynyt.

Onko mahdollista saada nettiyhteys teidän kautta tavalliseen kaupungin vuokra asuntoon?

Tällä hetkellä Kerimäen vuokratalojen kohteissa ei ole mahdollisuutta saada nettiyhteyttä vuokratalojen puolesta. Mahdollisesti tulevaisuudessa tämä voi olla ajankohtainen asia. Ota yhteyttä paikallisiin palveluntarjoajiin.

Miten tulee toimia jos vuokralainen kadottaa yhden asunnon avaimista? Entäpä kun tarvitsee sen uuden avaimen, paljonko se tulee maksamaan vuokralaiselle?

Avaimen kadotessa kannattaa AINA ottaa yhteyttä Asuntopalveluun. Avaimet ovat suojattuja ja tilataan aina meidän kauttamme. Jos haluat teettää lisäavaimia avaimen hinta riippuu lukosta n. 8 – 35 €/kpl.

Onko vuokra-asunnoissa lemmikkirajoitteita?

Lemmikeistä tulee aina ilmoittaa vuokranantajalle. Lemmikin omistajan tulee huolehtia ettei se aiheuta vahinkoa asunnolle eikä ympäristölle.

Olen asunut samassa vuokra-asunnossa pari vuotta ja tekisi mieli maalata asunnon seiniä jollakin värillä. Ovat nyt valkoiset. Onko se mahdollista ja maksaako vuokratalot oy maalit, pensselit ym materiaalit? Vai tuleeko jopa talon puolesta joku ammattimies maalariksi?

Vuokralainen ei ole oikeutettu luvatta suorittamaan muutostöitä huoneistossa vaan näissä asioissa on syytä olla aina yhteydessä toimitusjohtaja Sinikka Aarniolaan.

Järjestyssäännöissa lukee, että parvekkeella saa käyttää vain sähkögrilliä. Saako rivitalon omalla takapihalla kuitenkin käyttää muunkinlaista grilliä?

Kaasugrilliä ja pallogrilliä voi käyttää rivitalojen pihalla, mutta avotulen teko kielletty. Avotulen teko sallittu ainoastaan mahdollisissa grillikatoksissa.

Tuleeko kaikista vapautuneista asunnoista ilmoitus tänne nettiin, vai meneekö osa suoraan hakemuskäsittelyiden kautta.

Vapaissa asunnoissa näkyvät vain vapaat asunnot. Vapautuvia kohteita, joissa on vielä asukkaita, voi kysellä toimistoltamme. Asukasvalintoja teemme sitä mukaan kun asuntoja irtisanotaan.

Mitä liitteitä tarvitaan asuntohakemuslomakkeen lisäksi, kun kyseessä on opiskelija?

Asuntohakemuksenne käsittelyä varten tarvitsemme liitteiksi vahvistetun verotustodistuksen, tuloselvityksen ja opiskelijalta oppilaitoksen hyväksymis-ilmoituksen tai opiskelutodistuksen. Tuloselvitys voi olla esim. palkkakuitti tai päätös Kelan maksamista etuuksista.

Hei! Onko teiltä mahdollisuus saada opiskelija asunto minulle ja poikayställeni? Poikaystävä tosin käy armeijassa, mutta itse opiskelen?

Opiskelijana sinulla on oikeus hakea Savonlinnan Opiskelija-asunnoille. Sinun tulisi täyttää hakemus esim. SAO:n nettisivuilta. Liitteeksi SAO:lle riittää opiskelijatodistus sinulta.

Onko kauttanne mahdollista vuokrata asuntoa pelkästään kesän (lähinnä heinäkuun) ajaksi?

Hakemukset käsitellään tapauskohtaisesti. Asiassa kannattaa ottaa yhteyttä suoraan Asuntopalveluun (015) 550 110 tai savut@savut.fi.

Saanko asentaa parvekkeelleni lautasantennin, se ei oikein mahdu parvekkeelle, mutta sen voisi hyvin kiinnittää viereiseen seinään.

Lautasantennin saa asentaa vain parvekekaiteen sisäpuolelle eli lautasantennia ei saa asentaa viereisiin seiniin tai yleensäkään parvekekaiteen ulkopuolelle. ANTENNIN ASENTAMISEEN TARVITAAN AINA YHTIÖN LUPA. Lisätietoja voit kysyä Sinikka Aarniolalta, puh 050 559 4906.

Kuinka suuri vaihtuvuus asuinnoissa on, jos on laittanut hakemuksen ei vapaisiin kohteisiin? Kuinka pitkä jonotusaika on?

Asukkaillamme on kuukauden irtisanomisaika, tiedämme tilanteen vain kuukauden ennakkoon mitä asuntoja on vapautumassa. Jonotusta meillä ei ole vaan asunnon tarve ratkaisee kenelle asuntoa tarjotaan.

Jos olen työn hakija tarvitseeko minun antaa tilinauha? Koska minulla ei sellaista ole?

Liitteeksi tarvitsemme tuloselvityksen eli päivärahapäätös, tilinauha tai eläketiedot sekä verotustodistus (viimeisin vahvistettu verotus).

Voiko sinne Savonlinnaan muuttava saada asunnon, vaikka ei olisi työ- tai opiskelupaikkaa, 2-lapsinen perhe

Asunnon saanti edellyttää yleensä työ- tai opiskelupaikkaa Savonlinnassa. Muutkin syyt voidaan hyväksyä. Kaikki hakemukset käsitellään tapauskohtaisesti.